AdresaMali Kalemegdan 8, 11000 Beograd

Početna

Dobrodošli u Beo Zoo Vrt

Radno vreme

Dalje

Dešavanja u vrtu

Dalje

Paketi za posetioce

Dalje

Ulaznice

Dalje

Dobrodošli u Beo Zoo Vrt

Beo zoo vrt, poznat i kao Vrt dobre nade, je gradski zoološki vrt grada Beograda, koji se nalazi u okviru beogradske tvrđave, tačnije na prostoru Malog Kalemegdana. 

Osnovan 12. jula 1936. godine, to je najstariji i najveći zoološki vrt u Srbiji. Sa više od 400.000 posetilaca godišnje, Beo zoo vrt je i jedna od najposećenijih atrakcija u Beogradu.

7 dana
u nedelji

INFO

  Radno vreme:
od 09:00 do 20:00.

Cene ulaznica: 650 din. – odrasli; 450 din. – deca (od 3 do 15 godina); 250 din. – grupe (više od 15 lica).  

0
Životinja
Icon

Životinje u Vrtu

Posetite Beogradski zoološki vrt sa porodicom, prijateljima, kolegama ili potpuno sami i upoznajte se sa najzanimljivijim životinjskim vrstama sa svih meridijana. U vrtu stanuje preko 1000 životinja i 200 različitih životinjskih vrsta, u potpuno bezbednom i udobnom okruženju uz mnoštvo zelenila i konstantnu brigu specijalizovanog osoblja. Pružamo vam jedinstvenu priliku da se uživo susretnete sa životinjama koje inače možete videti samo putem TV ekrana, ali i da ujedno razumete koliki trud ulažemo u održavanje vrta i zaštitu ugroženih vrsta širom sveta koje danas, usled narušenih ekosistema, verovatno ne bi ni preživele u svojim prirodnim staništima.

Prijatelji Zoo Vrta

beograd-prijatelji
min poljoprivrede
biološki fakultet beograd
fakultet veterinarske medicine