Beo Zoo Vrt je u toku 2021. godine radio u skladu sa preporukama i epidemijskim merama za suzbijanje pandemije korona virusa. U teškim uslovima za poslovanje i normalno funkcionisanje, uspeli smo da održimo redovan nivo aktivnosti, kako bi naše životinje svakodnevno dobijale potrebnu negu i hranu, a posetioci bili u prilici da upoznaju više od 800 stanovnika Beo Zoo Vrta.

Radili smo i na modernizaciji i obogaćivanju ponude Beo Zoo Vrta. Početak godine je obeležilo otvaranje rekonstruisanog objekta za medvede, koji se sada prostire na 500 m2, a koji je izgrađen i opremljen u skladu sa EAZA standardima. To znači da životinje imaju izuzetno dobre uslove za život, a posetioci mogućnost da uživaju u atraktivnom i bezbednom ambijentu.

Rekonstruisani objekat za medvede

U julu smo obeležili 85. rođendan, a tim povodom je organizovana veoma posećena konferencija za medije, na kojoj su predstaviljeni rezultati rada u toku prethodnih godina, kao i planovi za dalji razvoj Beo Zoo Vrta. Prioritet nam je i povećanje broja stanovnika našeg Vrta, tako da smo bogatiji za De Brazza majmune, oklopnika, mužjaka dvogrbe kamile, a rodile su nam se i bebe nilskog konja, kengura, servala, belih vukova, binturonga, pingvina, kao i veoma ugroženih životinjskih vrsta, poput bele kanje i kljunoroga.

Tokom jeseni smo dobili mužjaka marabu rode, koji se lepo uklopio sa našom ženkom, a mi smo im napravili novi prostor na oko 200 m2, u sklopu kojeg se nalazi i moderan zimovnik. Nadamo se da će nas u toku naredne godine obradovati i sa prinovama.

Novi prostor za rode

Godinu završavamo radno, a u toku su završni poslovi na rekonstrukciji prostora za rakune i flamingose, koji će biti dostupni početkom naredne godine.

Puno je razloga da nas posetite i uživate u jedinstvenom ambijentu Beo Zoo Vrta.