AdresaMali Kalemegdan 8, 11000 Beograd

За Породице

porodični paket header ЋИР

Тешко је пронаћи активности које су подједнако интересантне целој породици. Изузев золошког врта! Разгледање животиња покрива све од живе акције (у време храњења) до комедије (кад год постане мање занимљиво, идите код мајмуна).

Београдски зоолошки врт је дефинитивно место где се цела породица дружи и заједничким осмехом прати све тренутке и вратоломије наших животиња.

Студије су показале да је посета зоолошком врту корисна како деци која доживе нешто несвакидашње и узбудљиво, тако и родитељима који осећају висок степен задовољства док посматрају како деца уживају у врту.

Животиње имају огромну улогу у дечјој машти – од њихове привржености играчкама у облику животиња па преко цртаних хероја као што су Лав Лео, Мики Маус, (Маша и) Медвед или Пепа Прасе.

Посета зоолошком врту је шанса да се њихова машта још више распламса уз мноштво других бенефита за развој мозга наших малишана. Зоо врт ће помоћи у распознавању нових ствари, развоју емпатије и социјализације.

И родитељи уживају у зоолошком врту док дечица трчкарају унаоколо трошећи све вишкове енергије. Доказано је да ћете се ослободити стреса и вратити осмех на лице. Бићете поносни што сте својој деци приредили дан који их је учинио толико срећним а ваша повезаност са дететом ће бити неупоредиво јача!

Видети уживо животиње из цртаћа и сликовница је увек фасцинантан доживљај за децу а свака животиња је прилика за нови разговор са знатижељним дететом.

porodice aktivnosti
Scavanger hunt – пронађи животињу

На самом улазу породица добија листу са описима животиња. Задатак је пронаћи и прецртати све животиње са чек листе.

pronađi životinju
Помози животињи!

Цела породица учествује у авантури проналажења изгубљене животиње у врту! Ситуација је аларманта, животиња се изгубила, уплашена је и гладна. Учесници морају што пре пронаћи животињу и нахранити је.

Следећи низ корака и тајних трагова породица проналази животињу и спасава је.

Верујте нам, ваши малишани ће имати изузетан осећај поноса и достигнућа, док ће породично заједништво бити неупоредиво јаче!

Наравно, малишани на крају добијају и награду Београдског Зоолошког Врта за овај храбри и племенити подухват!