Бео Зоо Врт је у току 2021. године радио у складу са препорукама и епидемијским мерама за сузбијање пандемије корона вируса. У тешким условима за пословање и нормално функционисање, успели смо да одржимо редован ниво активности, како би наше животиње свакодневно добијале потребну негу и храну, а посетиоци били у прилици да упознају више од 800 становника Бео Зоо Врта.

Радили смо и на модернизацији и обогаћивању понуде Бео Зоо Врта. Почетак године је обележило отварање реконструисаног објекта за медведе, који се сада простире на 500 м2, а који је изграђен и опремљен у складу са ЕАЗА стандардима. То значи да животиње имају изузетно добре услове за живот, а посетиоци могућност да уживају у атрактивном и безбедном амбијенту.

Реконструисани објекат за медведе

У јулу смо обележили 85. рођендан, а тим поводом је организована веома посећена конференција за медије, на којој су представиљени резултати рада у току претходних година, као и планови за даљи развој Бео Зоо Врта. Приоритет нам је и повећање броја становника нашег Врта, тако да смо богатији за Де Бразза мајмуне, оклопника, мужјака двогрбе камиле, а родиле су нам се и бебе нилског коња, кенгура, сервала, белих вукова, бинтуронга, пингвина, као и веома угрожених животињских врста, попут беле кање и кљунорога.

Током јесени смо добили мужјака марабу роде, који се лепо уклопио са нашом женком, а ми смо им направили нови простор на око 200 м2, у склопу којег се налази и модеран зимовник. Надамо се да ће нас у току наредне године обрадовати и са приновама.

Нови простор за роде

Годину завршавамо радно, а у току су завршни послови на реконструкцији простора за ракуне и фламингосе, који ће бити доступни почетком наредне године.

Пуно је разлога да нас посетите и уживате у јединственом амбијенту Бео Зоо Врта.