
Назив
Бинтуронг (Arctictis binturong)
Поднебље
Југоисточна Азија
Станиште
високе крошње густих тропских шума
Животни век
18–25 годинa
Опис
Бинтуронг је са својих 16–20 килограма највећи међу цибеткама, које важе за јако стару групу звери, али се претежно храни воћем и то у великим количинама. Битан је учесник у шумском екосистему, јер кроз измет расејава семенке.
Ноћна је животиња, а због незграпног изгледа, али и лакоће којом се креће кроз крошњу, зове се и медвеђа мачка.
Када су узбуђене, ове животиње шиште или гласно завијају, када су срећне штуцају, а женке у терању преду.

