
Назив
Арктички вук (Canis lupus arctos)
Поднебље
Север Европе, Канада, Аљаска
Станиште
шуме, простори покривени снегом и ледом
Животни век
у дивљини мање од 10 а у вештачким условима преко 15 година
Опис
Живе у чопору. Након парења у марту, женка се издваја и проналази одговарајућу јазбину у којој, после гравидитета од око два месеца, рађа најчешће 2–4 младих. Они прогледају кроз две недеље, а остају у јазбини с мајком око шест недеља. Полну зрелост достижу кроз осам месеци. Као резултат прилагођавања окружењу, ове животиње су у односу на европског сивог вука крупније, имају потпуно белу, дугу длаку и много веће шапе обрасле крзном и са доње стране.

