Назив
Плави ушати фазан (Crossoptilon auritum)

Поднебље
север и централни део Кине, Монголија и североисток Тибета

Станиште
четинарске и мешовите шуме са дрвећем клеке, жбуновити предели и ливаде

Опис

Исхрана је претежно вегетаријанска , хране се пупољцима, лишћем, бобицама, семењем и корењем младих трава и разних других врста биљака. Гнезде се од априла до јуна. Праве плитка гнезда на тлу испод дрвеца или збуња. У леглу има обично осам јаја (6-12). Полни диморфизам није изражен – и мужјаци и зенке исто изгледају.

escort mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun