Назив
Медојед (Мllivora capensis)

Поднебље
Африка

Станиште
саване, ободи пустиња, области високог растиња

Opis

Начин живота: живе сами. Исхрана: ситни сисари, птице, амфибије, рептили, јаја инсеката воће, корење и кртоле. Дужина: око 80 цм. Тежина: од 9 до 12 кг. Сезона парења није везана за годишња доба али је најчешће у септембру и октобру. Гравидитет траје око 6 месеци и женка обично рађа 2 младунчета. Животни век: 25 година. Афрички јазавац или медојед је једна од најнеустрашивијих животиња афричког континента. Забележени су њихови напади на животиње као што су гну, лав, буфало. Отровне афричке змије су често на његовом јеловнику а на отров већине њих је отпоран. Свој надимак медојед добио је по томе што му је омиљена посластица мед афричких пчела, чије кошнице разваљује и краде мед из њих. Због дебеле коже отпоран је на убоде ових опасних афричких инсеката.

escort mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun