Назив
Црвени кенгур (Macropus rufus)

Поднебље
Аустралија

Станиште
области обрасле ниском вегетацијом, пустиње

Опис

Начин живота: формирају полуномадске групе које броје десетак чланова; у време великих суша, на појилишту их се може окупити више од 1500; мужјаци се непрестано боре за превласт. Исхрана: трава, лишће. Висина: 150–200 центиметара. Тежина: 25–90 килограма. Размножавање: полно су зрели кад наврше две године; мужјак се пари са више женки; гравидитет траје око четрдесет дана; женка рађа једно младо, које борави у торби осам месеци, с тим што након 2–3 месеца све више времена проводи ван ње. Животни век: у дивљини до 15 година, у вештачким условима до 20. Црвени кенгури су највећи торбари на свету.

escort mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun