Назив
Амерички ракун (Procyon lotor)

Поднебље
јужни део Северне Америке

Станиште
шуме, мочваре, прерије, паркови

Опис

Начин живота: усамљеници; активни су током ноћи, док дан проводе у скровишту, спавајући; добро се пењу и пливају; зими их може бити 4–5 у истој јазбини; у том периоду троше залихе сала, али не падају у зимски сан. Исхрана: риба, јаја, воће и поврће, зрневље и разне бобице. Дужина: 60–105 центиметара (са репом). Тежина: 3–9 килограма. Размножавање: паре се у јануару и фебруару; гравидитет траје око два месеца; женка рађа 2–4 слепа и безуба млада; прогледају после три недеље, а сисају док не наврше два месеца. Животни век: 15–20 година. Пре јела храну потапају у воду и трљају је предњим шапама као да је перу.

escort mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun