Опис

Мала ушара (Asio otus) је сова из породице правих сова (Strigidae). Честа је у насељеним и пољопривредним подручјима. Мале ушаре су сове средње величине. Женке су генерално крупније од мужјака, са 260 до 435 г тежине и 27 – 40 цм дужине у односу на мужјаке који су тешки 220-305 г и дугачки 35 – 37,5 цм. Имају дугачка, заобљена крила и дуг реп. Распон крила код одраслих јединки креће се од 90 д0 100 цм. Насељавају станишта са густом вегетацијом до 2000 м надморске висине. Такође се могу наћи у шикарама, на пашњацима, честарима, ритовима, али и на фармама.

escort mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun