Назив
Јазавац (Meles meles)

Поднебље
Европа (осим севера), већи део Азије

Станиште
шуме, ливаде, поља

Опис

Начин живота: често се окупљају у мале групе; активни су у сумрак и ноћу; под земљом праве дуге ходнике до јазбине; зиму преспавају. Исхрана: мали сисари, инсекти, воће, разно биље. Дужина: 70–110 центиметара. Тежина: 10–16 килограма. Размножавање: паре се од марта до августа; гравидитет траје 7–8 недеља; женка рађа до четири млада; прогледају након 4–5 недеља, сисају око два месеца, а осамостале се кад наврше осам месеци. Животни век: око 15 година.

escort mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun