Назив
Јужно Афричка фока крзнашица (Arctocephalus pusillus)

Поднебље
Јужна Африка, Намибија

Станиште
обале мора, спрудови, стене, острва

Опис

Начин живота: окупљају се у групе; брзо пливају, дубоко роне а под водом могу да остану и до 7,5 минута. Исхрана: риба. Дужина: мужјаци око 2,3 м, женке око 1,8 м . Тежина: мужјаци од 200 до 300 кг, женке око 120 кг. Размножавање: Гравидитет траје око 11 месеци а млади се рађају у новембру и децембру. Женке се паре одмах након рођења младунчета. Животни век: око 18 година.

escort mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun