Назив
Црноврати аракари (Pteroglossus aracari)

Поднебље
Бразил, Француска Гвајана, Гијана, Суринам и Венецуела

Станиште
тропске шуме

Опис

Спадају у веће аракарије, са просечном дужином тела од 33 цм, и кљуном који је дугачак 10 цм. Тежина им је око 180 г. Гнезде се у одговарајућим дупљама, које су претходно направили детлићи, или у рупама које су натале ломљењем грана и труљењем дрвета изнутра. Инкубација јаја је око 16 дана. Оба родитеља, као и младунци из претходног легла, заједнички учествују у исхрани младунаца. Младе птице излазе из дупљи после шест недеља. Одрсли настављају да их хране јос неколико недеља.

escort mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun