Назив
Црноглави папагај (Pionites melanocephala)

Поднебље
Бразил, север Боливије, Колумбија, Еквадор, Француска Гвајана, Гијана, Перу, Суринам и Венецуела

Станиште
шуме и шумовита станишта у амазонском басену, северно од реке Амазон и западно од реке Уцаиали у Бразилу

Опис

Најчешће живе у паровима и малим бучним јатима која могу бројати од 10 до 30 јединки. Хране се углавном цветовима, пулпом и семењем, а понекад инсектима. Дужина тела одраслих је 23 цм а тежина од 130 до 170 г.

escort mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun