Назив
Црноглава овца (Ovis aries domestica)

Поднебље
Африка

Станиште
полупустиње

Опис

Начин живота: снажна телесна грађа омогућава им да прелазе велика растојања у потрази за храном; спадају у маснотртичне расе афричких оваца; тело им није покривено вуном, него длаком. Исхрана: трава, лишће, изданци. Висина: до 70 центиметара (гребен). Тежина: 30–50 килограма. Размножавање: полно сазревају по истеку прве године живота; гравидитет траје око пет месеци; женка најчешће рађа једно јагње. Животни век: око 15 година. Воде порекло од црноглавих маснотртичних персијских оваца, које су насељене у Јужноафричкој Републици 1971. године.

escort mersin escort çorlu escort erzincan escort görükle escort Samsun