Jazavac #139
O životinji
Naziv
Jazavac (Meles meles)
Podneblje
Evropa (osim severa), veći deo Azije
Stanište
šume, livade, polja
Opis
Način života: često se okupljaju u male grupe; aktivni su u sumrak i noću; pod zemljom prave duge hodnike do jazbine; zimu prespavaju. Ishrana: mali sisari, insekti, voće, razno bilje. Dužina: 70–110 centimetara. Težina: 10–16 kilograma. Razmnožavanje: pare se od marta do avgusta; graviditet traje 7–8 nedelja; ženka rađa do četiri mlada; progledaju nakon 4–5 nedelja, sisaju oko dva meseca, a osamostale se kad navrše osam meseci. Životni vek: oko 15 godina.
Sledeća životinja
Zoološki vrt grada Beograda - Beo Zoo Vrt by Zoološki Vrt grada Beograda