AdresaMali Kalemegdan 8, 11000 Beograd

Najava Sportske bajke 2016.

plakat_bajka

Osamnaesta SPORTSKA BAJKA će se održati 4. juna 2016 god. u Beogradskom Zoo Vrtu, u organizaciji karate kluba Nippon i Beo Zoo vrta. Ovo je manifestacija od posebnog značaja za Grad, podržana od strane Ministarstva omladine i sporta RS i Kancelarije za mlade. Manifestacija je usmerena na promociju i razvoj sporta mađu mladima i ima za cilj da na zanimljiv i popularan način uključi što više dece u sport i uputi roditelje na značaj pravilnog bavljenja sportom, posebno kod dece predškolskog i školskog uzrasta.

SPORTSKA BAJKA je jedinstvena prilika da mladi upoznaju i probaju 40 različitih sportova, takmiče se, crtaju, vajaju, sviraju i pevaju, nauče sve o Japanu

 

SPORTSKA BAJKA se organizuje u četiri celine:

U periodu od 10 do 15 casova „Prvi sportski memorijal Vuka Bojovića“, u okviru čega će biti oranizovana takmičenja u streličarstvu, dečijem tenisu, karateu, macevanju, dzudou, malom fudbalu i sportskim poligonima. Cilj ove celine je da se takmičarskom dimenzijom prošire okviri dosadašnjih manifestacija, u kojima će se deci pružiti mogućnost nadmetanja za titulu koja nosi ime jedne legende sporta i umetnosti – Vuka Bojovića.

U periodu od 11 do 16 casova „Sport je umetnost“, u kojoj je predviđeno predstavljanje 40 sporstkih,10 japanskih i kreativnih radionica, koje imaju za cilj da posetiocima Sportske Bajke, naročito deci, prikažu sve lepote sporta i umetnosti. Naime svi klubovi učesnici daju besplatno članstvo za nove članove koji se toga dana upišu u prikazane sportove. Specifičnost ove celine je Likovna kolonija koju će voditi Fakultet Primenjenih Umetnosti iz Beograda, čiji je diplomac bio i sam Vuk Bojović. Studenti fakulteta će biti motivisani događajima Sportske Bajke i to prikazati na stvaralacki nacin.

U periodu od 11 do 12.30 casova tribina „Kako sport pomaže“, u okviru koje će uspešne javne ličnosti ne samo iz sveta sporta pričati sa decom, roditeljima i učesnicima o značaju njihovog sportskog života i uticaju sporta u napredovanju u profesiji kojom se bave. Gosti tribine su dečiji psiholog i vrhunski sportista Andrija Gerić, pesnik Ljubivoje Ršumović, glumac Branislav Lečić, kao i nekoliko sportskih stručnjaka.

U periodu od 15 do 17.30 casova „Revija i Karneval Sportske Bajke“, ima za cilj da objedini sve učesnike manifestacije u jednom zabavnom programu, muzickim izvođenjima i izboru Miss i Mister sporta. Na početku Revije, vodeće ličnosti grada Beograda će simbolično uručiti poklon paketiće predstavnicima institucija dece sa posebnim potrebama, koji su specijalni gosti manifestacije.